Skip to main content

Ad Code

Google Mart 2024 temel güncellemesinin kullanıma sunulması artık tamamlandı

Google’ın Mart 2024 temel güncellemesi 5 Mart 2024’te başladı ve 45 gün sonra 19 Nisan 2024’te tamamlandı. Bu, Google’ın bu temel güncellemenin daha karmaşık olduğunu ve birden fazla çekirdek sistemde değişiklik içerdiğini söylediği büyük bir çekirdek güncellemeydi. ayrıca bağımsız yararlı içerik güncellemesine de son veriliyor.

Google, kullanıma sunma işleminin başlamasından 52 gün sonra, yani 26 Nisan’a kadar, 19 Nisan’da tamamlandığını bize söylemedi.

Bir Google sözcüsü bize şunları söyledi: “Web ve spam taktikleri gelişmeye devam ettikçe Arama’daki düşük kaliteli, orijinal olmayan içeriği azaltmak için çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi, kullanıcılardan ve site sahiplerinden gelen geri bildirimleri takdir ediyor ve teşvik ediyoruz.” Google şunları ekledi:

Mart ayı çekirdek güncelleme sıralaması Arama’daki spam ve düşük kaliteli içerikle mücadele eden uygulamanın kullanıma sunulması artık tamamlandı. Bir hatırlatma olarak, Arama’da arama motorları için oluşturulan içeriği azaltmak amacıyla 5 Mart’ta temel sistemlerimizde bir dizi anlamlı iyileştirmenin yanı sıra spam politikalarımızda da çeşitli güncellemeler başlattık.

%45 indirim. Google başlangıçta bize düşük kaliteli ve faydasız içerikte %40’lık bir azalma olacağını söylemişti. Artık Google bunun %45’e yaklaştığını söyledi.

Bir Google sözcüsü şunları söyledi: “Güncellemeler, başlangıçta düşündüğümüzden daha büyük kalite iyileştirmelerine yol açtı; bu çalışmada beklediğimiz %40’lık iyileşmeye kıyasla artık arama sonuçlarında %45 daha az düşük kaliteli, orijinal olmayan içerik göreceksiniz.”

Diğer değişiklikler. Google ayrıca güncellenen yardım merkezi sayfası site sahiplerinin Google Arama sıralamasındaki düşüşlerde nasıl hata ayıklayabileceğini özetliyor.

Geri bildirim. Google ayrıca yeni bir tane oluşturdu. Google Arama ekibinin daha yakından incelemesini istediğiniz site sıralama değişiklikleri için.

Çakışan güncellemeler. Google ayrıca 5 Mart’ta başlayan Mart 2024 spam güncellemesini de kullanıma sundu. Google ayrıca bir yayınladı. Bu güncellemeler yayılmaya başladıktan sonra. Son olarak Google, temel web hayati bilgilerini şu şekilde değiştirdi.

Birbiriyle örtüşen çok sayıda değişiklik olduğundan, hangi Google değişikliğinin sitenizin Google Arama’daki performansını etkilemiş olabileceğini belirlemek zor olurdu.

Mart 2024 temel güncellemesi hakkında daha fazla bilgi. “Mart 2024 çekirdek güncellemesi, birden fazla çekirdek sistemdeki değişiklikleri içeren, olağan çekirdek güncellemelerimizden daha karmaşık bir güncellemedir. Bu aynı zamanda içeriğin yararlılığını nasıl tanımladığımız konusunda da bir evrime işaret ediyor.” Google’dan Chris Nelson yazdı.

Google Arama Ürün Direktörü Elizabeth Tucker, Search Engine Land’e güncellemenin Google Arama’daki yararsız içeriğin %40 oranında azaltılmasına yardımcı olacağını söyledi. Ancak Google bu rakamı %45 olarak güncelledi.

  • Tucker, “Bu güncelleme ve önceki çabalarımızın birleşiminin, arama sonuçlarındaki düşük kaliteli, orijinal olmayan içeriği toplu olarak %40 oranında azaltmasını bekliyoruz” dedi. ve yazdı.

Bu güncelleme, önceki bazı temel güncellemelerden farklı olarak, genel çekirdek sistemin çeşitli bileşenlerine yönelik geliştirmeler içerir. Mart ayındaki bu çekirdek güncellemenin içinde birden fazla güncelleme yer alacak; bu güncelleme, çekirdek güncelleme içindeki çeşitli sistemlere değindiğinden Google, son birkaç hafta içinde bu çekirdek sistemlere yönelik güncellemeleri yayınlamaya karar verdi.

Google, bu güncellemenin, hangi web sayfalarının “yararsız olduğunu, kötü kullanıcı deneyimine sahip olduğunu veya insanlar yerine arama motorları için oluşturulmuş gibi hissedildiğini” anlama şeklini iyileştirdiğini söyledi. Google, bunun “öncelikle çok spesifik arama sorgularıyla eşleşmek için oluşturulmuş siteleri içerebileceğini” ekledi.

Mart 2024’teki bu temel güncellemeyle birlikte Google yeni güncellemeler duyurmayı bırakacak, çünkü yararlı içerik sistemi çekirdek güncelleme sistemine dahil edilmiştir.

Son faydalı içerik güncellemesi, Eylül 2023 faydalı içerik güncellemesi birçok siteyi etkileyen büyük bir güncellemeydi. Etkilenen bazı sitelerin bu Mart 2024 temel güncellemesinden kurtulacağını umuyoruz, ancak bu noktada bunu söylemek zor. Yararlı içerik sisteminin sınıflandırıcısı elden geçirildi ve artık Mart 2024 temel güncellemesine eklendi.

Mordy Oberstein bunun hakkında yazdı. Mart ayı çekirdek güncellemesinin öfkesi buna doğrusal değil diyoruz.

Vurulursanız ne yapmalısınız? Google, geçmişteki bir temel güncellemeden olumsuz etkilenmeniz durumunda nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Google burada pek fazla yeni tavsiye vermedi.

  • Kurtarmak için yapılması gereken belirli eylemler yoktur. Negatif bir sıralama etkisi, sayfalarınızda herhangi bir sorun olduğunun sinyalini vermeyebilir.
  • Google, temel güncellemeler arasında bir miktar iyileşme görebileceğinizi ancak en büyük değişikliğin başka bir temel güncellemeden sonra olacağını söyledi.

Kısacası arama motorlarında üst sıralara çıkmamak için insanlara faydalı içerikler yazın.

  • “İnsanlara yönelik tatmin edici içerikler ürettikleri sürece yaratıcıların bu güncelleme için yapması gereken yeni veya özel hiçbir şey yok. Sıralamada yer almayanların da okumasını şiddetle tavsiye ederiz. Yararlı, güvenilir, insanlara öncelik veren içerik oluşturmak yardım sayfası,” diye açıkladı Nelson.

Önceki temel güncellemeler. İşte bir zaman çizelgesi ve son temel güncellemelerin kapsamı:

Neden önemsiyoruz? Google algoritma güncellemeleri Sitenizin arama sonuçlarındaki performansını etkileyebileceği için tüm markaların, işletmelerin ve kuruluşların farkında olması kritik öneme sahiptir. Temel bir güncellemeden dolayı sıralamalarda meydana gelen herhangi bir değişiklik (olumlu veya olumsuz) organik trafiğinizi, dönüşümlerinizi ve gelirinizi etkileyebilir.

Google’ın bu güncellemeleri ne zaman yaptığını bilmek, site sahiplerinin trafik dalgalanmalarının sitede yapılan bir değişiklikten mi yoksa Google’ın sıralama algoritmasında değiştirdiği bir şeyden mi kaynaklandığını bilmesine olanak tanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar