Haber

Twitter Güncellemesi Hedefi “Medyayı Paylaşmak İçin En İyi Yer” Olmak İçin Belirledi

– Advertisement –

Twitter, multimedya paylaşımında, başka bir güncellemeyle birlikte videoları keşfetmeyi kolaylaştıran ve özünde Twitter’ı bir multimedya paylaşım platformu haline getiren bir güncelleme duyurdu.

Duyuru, amacının “olmak” olduğunu açık ve net bir şekilde belirtiyor, medyayı paylaşmak için en iyi yer” ve yeni işlevlerin örneklerini yayınladı.

Bugünden itibaren herhangi bir Twitter uygulaması kullanıcısı, tek bir tweet içinde dört adede kadar video, resim ve/veya GIF yükleyebilir.

Bu değişiklik, bir başka önemli güncelleme ile ortaktır.

Video carousel, kullanıcıların izleyecekleri daha fazla video keşfetmesine olanak tanır.

Twitter’ın duyurusu, amaçlarının, platformlarını çoğunlukla metin tabanlı bir sosyal medya hedefinden daha çok bir multimedya paylaşım platformuna dönüştürmek olduğu açık.

Duyuruya göre:

“Bu güncelleme, Twitter’ı resim, video ve diğer yaratıcı içerikleri paylaşmak için en kolay ve en uygun yer haline getirmek için nasıl çalıştığımızın en son örneğidir.

İnsanların Twitter’da neler olup bittiğini bulmasını ve izlemesini her zamankinden daha kolay hale getirmeye yardımcı olan tam ekran videolar ve Keşfet sekmesindeki yeni bir video döngüsü olmak üzere iki yeni video ürününün kullanıma sunulmasını tamamlıyor.”

Bu güncellemenin odak noktası, içerik oluşturucuların kendilerini ifade etmeleri için bir yol sağlarken, video carousel’deki güncellemeler, kullanıcıların yeni videoları keşfetmesine yardımcı olmaktır.

Twitter açıkladı:

“Farklı türde görsel içerikleri tek bir Tweette bir araya getirmek, içerik oluşturucuların kendilerini 280 karakterin ötesinde ifade etmelerine olanak tanır ve onlara hikayelerini anlatmaları için daha fazla yol sunar.”

Yeni Format Örnekleri

Twitter, medyayı paylaşmanın ve bir hikaye anlatmanın yeni ve yaratıcı yollarının örneklerini yayınladı.

Bir örnek bir yan yana tweet bir resim ve bir tweet’i yan yana getirmek.

Twitter Güncellemesi Hedefi
Twitter Güncellemesi Hedefi “Medyayı Paylaşmak İçin En İyi Yer” Olmak İçin Belirledi

Bu tür bir tweet, bir görüntüyü ve bir videoyu yan yana koyma ve ayrıca yan yana biçimlendirmeyi korurken videoyu oynatma yeteneği sağlar.

Bir görselin ve videonun yan yana yüklenmesi, etkinliğin video versiyonunu izleme ve aynı etkinliğin bir fotoğrafıyla görsel olarak karşılaştırma olanağı sunar.

Aynı olayı farklı bakış açılarından gösteren medyayı deyim yerindeyse ilginç ve sanatsal bir şekilde sergilemektedir.

İşte başka bir örnek tek bir tweet’te yan yana fotoğraf ve video:

Twitter Güncellemesi Hedefi
Twitter Güncellemesi Hedefi “Medyayı Paylaşmak İçin En İyi Yer” Olmak İçin Belirledi

Twitter’da Büyük Değişiklikler

Twitter, içerik oluşturucular için para kazanmayı teşvik etmek için platformlarında çok sayıda değişiklik yaptı.

Ancak bu güncellemelerin hiçbiri platformun kendisinde önemli bir değişikliğe neden olmadı.

Bu yeni güncellemeler önemlidir, çünkü Twitter’ın ne olduğunu büyük ölçüde değiştirir ve esas olarak metin tabanlı bir paylaşım platformundan bir multimedya paylaşım sosyal sitesine dönüşür.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu