Haber

Netflix şovlarının gerçekten ne kadar popüler olduğunu öğrenmek üzereyiz.

Netflix şovlarının gerçekten ne kadar popüler olduğunu öğrenmek üzereyiz.
Netflix şovlarının gerçekten ne kadar popüler olduğunu öğrenmek üzereyiz.

Netflix, Birleşik Krallık’ın televizyon derecelendirme kuruluşuna kaydolmayı kabul etti ve ilk kez popüler şovların geleneksel TV izlemesine kıyasla nasıl olduğunu görmeyi mümkün kıldı.

Akış devi bağımsız Yayıncılar İzleyici Araştırma Kurulu (BARB) ajansına katıldı, yani örneğin 9 Kasım’da yeni bir diziyi piyasaya sürecek olan The Crown’un bir sonraki galasını kaç kişinin izlediğini bileceğiz.

Şimdiye kadar Netflix, yayınladığı görüntüleme rakamları üzerinde tam yetkiye sahipti ve onunla gitme eğilimindeydi. Herhangi bir zamanda izleyen kişi sayısı veya hane halkı sayısı yerine bir metrik olarak bir hafta sonu boyunca izlenebilecek. Netflix ayrıca hangi dizilerin abonelerin ilgisini çektiğini göstermek için düzenli olarak yenilenen ilk on listesi sunar.

Bununla birlikte, 2 Kasım’dan itibaren, örneğin Line of Duty gibi bir hit şovla karşılaştırıldığında bir Netflix şovunun nasıl performans gösterdiğine dair çok daha büyük bir fikre sahip olacağız.

İlk elmalar arası karşılaştırmayı sunacak ve Netflix’in en büyük şovlarının kültürel etkisinin ve sosyal medya hype treninin izleme rakamları üzerindeki etkisinin daha iyi bir resmini sunacak.

Netflix, bağımsız olarak doğrulanmış derecelendirmelerin, çıktısının meşruiyetini artıracağını ve İngiliz televizyonundaki diğer büyük hitlerle karşılaştırıldığında, şirketin orijinal şovlarını açıkça iyi bir ışık altında boyayacağını umuyor; Love Island veya BBC, ITV, Channel 4 ve Channel 5’teki diziler gibi.

Girişim aynı zamanda Netflix’in kur yaptığı reklamverenleri cezbetmek için de tasarlanacak. Reklam destekli katmanının gelişi çok yakın bir gelecekte olacak.

Netflix, İngiliz televizyonundaki en çok izlenenler kadar çok sayıda insanın içeriğiyle ilgilendiğini gösterebilirse, reklamcılardan yayıncılara benzer bir ücret talep edebilir.

Netflix patronu Reed Hastings bugün şunları söyledi, “2019’da … Netflix izleyicilerinin bağımsız olarak ölçülmesi fikrini memnuniyetle karşıladım. O zamandan beri BARB ile iletişim halindeyiz ve Birleşik Krallık’ta insanların nasıl televizyon izlediğine dair güvenilir ölçümünü taahhüt etmekten memnuniyet duyuyoruz”

BARB, Netflix’in imza attığı türünün ilk ajansı olduğu için dünyanın gözü şimdilik İngiltere merkezli Netflix abonelerinde olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu