Haber

Adobe, Figma’yı 20 Milyar Dolara Satın Aldı

– Advertisement –

Üç aylık kazanç raporuyla aynı zamana denk gelen bir duyuruda, Adobe basın bülteni aracılığıyla bildirdi çevrimiçi işbirlikçi tasarım yazılımı şirketi Figma’yı satın alacak.

Nakit ve stok olarak 20 milyar dolar değerinde olduğu bildirilen anlaşma, Adobe’nin uzak/hibrit çalışma çağında pazar payı elde etmeyi amaçladığı için işbirliği odaklı tekliflerini genişletecek.

Adobe, basın açıklamasında “Adobe ve Figma birlikte yaratıcılığın ve üretkenliğin geleceğini yeniden tasarlayacak, web’de yaratıcılığı hızlandıracak, ürün tasarımını geliştirecek ve küresel yaratıcı, tasarımcı ve geliştirici topluluklarına ilham verecek” dedi.

“Birleştirilmiş şirket, müşteriler, hissedarlar ve sektör için önemli bir değer yaratmak için muazzam, hızlı büyüyen bir pazar fırsatına ve yeteneklerine sahip olacak.”

Satın Alma, Adobe’nin Web Yeteneklerini İyileştirir

2012 yılında kurulan Figma, ekiplerin gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmasına olanak tanıyan bulut tabanlı tasarım yazılımı sağlar. Doğrudan Adobe XD ile rekabet eder.

Bu satın alma, Adobe’nin zorlandığı bir alan olan web yeteneklerini yükseltir.

Adobe, kendi görüntüleme, fotoğraf, illüstrasyon, video, 3D ve yazı tipi özelliklerini Figma platformuna entegre etmeyi planladığını söyledi.

Adobe’nin başkanı ve CEO’su Shantanu Narayen basın açıklamasında, “Adobe’nin büyüklüğü, organik inovasyon ve inorganik satın almalar yoluyla yeni kategoriler oluşturma ve en son teknolojileri sunma yeteneğimizde yatmaktadır” dedi. “Adobe ve Figma’nın birleşimi dönüşümseldir ve işbirlikçi yaratıcılık vizyonumuzu hızlandıracaktır.”

Henüz bir açıklama yapılmamış olsa da Adobe’nin gelecekte bir noktada Creative Suite’e Figma’yı dahil etmesi muhtemel görünüyor.

Figma’nın kurucu ortağı ve CEO’su “Adobe’nin teknolojisine, uzmanlığına ve kaynaklarına erişim ile Figma platformunun büyümesini ve yeniliğini hızlandırmamız için büyük bir fırsat var.” Dylan Field basın açıklamasında şunları söyledi: onun şirketinden. “Ayrıca, Figma teknoloji yığını içinde en iyi yaratıcı araçların nasıl görünebileceğini yeniden hayal etme fırsatına sahip olacağız.”

Figma Öngörülebilir Gelecek İçin Bağımsız Çalışmaya Devam Edecek

Kısa vadede Figma kullanıcıları, platformun her zaman olduğu gibi çalışmasını bekleyebilir. Figma’nın arkadaşları çalışmaya devam edecek ve eğitim amaçlı kullanım için ücretsiz olmaya devam edecek.

Field, yayında “Figma’yı her zaman yürüttüğümüz şekilde yönetmeye devam etmeyi planlıyoruz – topluluğumuz, kültürümüz ve işimiz için en iyi olduğuna inandığımız şeyi yapmaya devam ediyoruz” dedi. “Adobe, Figma’nın özerk bir şekilde çalışmasına derinden bağlıdır.”

Field, birleşmeyle ilgili iyimserliğini dile getirerek, gelecekte Figma’nın daha da hızlı büyümeye başladığı nokta olarak tanımlanacağını öne sürdü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu