Mobil

Qualcomm’un 3nm SoC Siparişleri TSMC Tarafından Yürütülecek

TSMC’nin yüksek verimli 4nm işlemi kullanılarak özel olarak yapılmıştır. Qualcomm muhtemelen performanstan sonra Tayvanlı üreticinin üstün teknolojisini aradı ve termal kısma sorunları sürüler halinde ortaya çıktı.

2023 için bir rapor, Qualcomm’un 3nm yonga siparişlerinin bir kez daha TSMC’ye verileceğini iddia ediyor, ancak Koreli dökümhanenin Snapdragon’u kaybetmesine neden olan önceki sorunları önleyebileceğini varsayarsak, Samsung’un tedarik zinciri katına yeniden girme şansı hala var. İlk etapta 8 Gen 2 siparişi.

Qualcomm, Samsung’un Bazı Yonga Siparişlerini Karşılamak için Kullanılan 3nm GAA Teknolojisiyle Çift Kaynaklı Bir İş Yaklaşımı Kullanabilir

Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Direktörü (CMO) Don Maguire, Hawaii’de düzenlenen Snapdragon Zirvesi’nde muhabirlerle bir araya geldi ve onlara Qualcomm’un dökümhane ortakları söz konusu olduğunda geleceği hakkında bilgi verdi. 3nm ve 2nm gibi en son üretim süreçlerinden bahsedildiğinde, Maguire’ın Qualcomm’un ‘Samsung ile işbirliğine dayalı bir ilişki’ sürdürdüğünü söylediği bildirildi.

Maguire ayrıca Qualcomm’un tek bir çip üreticisine güvenemeyecek kadar büyük bir şirket olarak mevcut durumundan bahsetti ve çoklu dökümhane yaklaşımına geçişin tedarik sorunlarını kolaylaştıracağını söyledi.

Ek olarak, bu iş uygulamasının kullanılması, firmanın Apple gibi şirketlerin dini olarak takip ettiği bir yaklaşım olan fiyatlandırma üzerinde bir avantaj sağlamasını sağlamalıdır.

“Qualcomm, tek bir dökümhaneyle çalışamayacak kadar büyük. Çoklu dökümhane stratejisi tedarik açısından çok daha kolaydır, ancak fiyat rekabeti ve ölçek açısından da avantajlıdır. Özellikle, akıllı telefonlar dışındaki iş alanlarına açılmak için çoklu dökümhane stratejisi daha uygun.”

Yalnızca güç verimliliği karşılaştırıldığında, Samsung’un TSMC’ninkine kıyasla daha düşük 4nm teknolojisine ek olarak, Koreli üretici de wafer’larında daha düşük verim elde ediyordu. Ancak, henüz herhangi bir akıllı telefon ortağı için sipariş almadı.

Qualcomm daha önce bildirildi Samsung’un 3nm GAA örneklerini inceleyen ve buna göre bir iş kararı verin ve TSMC’nin kendi 3nm süreciyle verim sorunları yaşadığını varsayarsak, ortaklık gelecekte gerçekleşebilir.

Ancak şimdilik TSMC, Qualcomm için Snapdragon 8 Gen 2 siparişlerini karşılamaya devam edecek ve 2023’te hangi planların devam edeceğini göreceğiz, bu yüzden bizi izlemeye devam edin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu