Mobil

M2 Pro ile Yeni MacBook Pro Serisi, M2 Max Yongaları Ekim’de Çıkmayacak, 2022’de Bir Araya Gelecek

En son rapora göre, daha iyi özel yongalara sahip güncellenmiş MacBook Pro ailesinin bu yıl içinde gelmesi planlanıyor. Ne yazık ki, Ekim ayında bir sürüm görmek isteyen sabırsızlarsanız, bu olmayacak, ancak bu Apple’ın yakın gelecekte onları açıklamayacağı anlamına gelmiyor.

Güncellenmiş MacBook Pro Büyük ihtimalle Kasım’da Piyasaya Sürülecek, Ancak Apple Bu Modeller İçin Özel Bir Etkinlik Gerçekleştirmeyecek

Tanınmış Bloomberg muhabiri Mark Gurman, M2 Pro ve M2 Max çipleriyle donatılmış yeni MacBook Pro modellerinin muhtemelen Kasım ayında piyasaya sürülebileceğine inanarak aboneleri erken bir ‘Power On’ bülteniyle şaşırttı.

“Yeni MacBook Pro’lar yakın gelecekte piyasaya sürülme yolundayken, bunların iPad Pro ile birlikte piyasaya sürülmesini beklemiyordum. Şirket, 2019’da ilk 16 inç MacBook Pro’da ve 2020’de ilk Apple Silikon tabanlı MacBook Pro, MacBook Air ve Mac mini’de olduğu gibi, tarihsel olarak Kasım ayında yeni Mac’leri piyasaya sürdü.”

Hem yakında çıkacak olan M2 iPad Pro hem de MacBook Pro modellerinde çığır açan hiçbir şey olmayacağından, Apple’ın her iki ürün ailesi için özel bir etkinliğe ev sahipliği yapması pek olası değil. Bunun yerine, şirketin bu makalelerde ek ayrıntılar sağlayarak basın bültenleri ile ilerlemesi bekleniyor. Bunun anlamı, yeni MacBook Pro modellerinde yer alan M2 Pro ve M2 Max’in TSMC’nin 3nm mimarisinde seri üretilemez ve M2 için kullanılan aynı 5nm işlemi altında üretilebilir.

Yukarıda bahsedilen bilgilerin doğru olduğunu varsayarsak, yine de 16 inç ve 14 inç MacBook Pro modellerinin oldukça yüksek bir performans artışı sağlamasını beklemeliyiz, üst düzey M2 Max’in bir konfigürasyona sahip olduğu söyleniyor.

M1 Max, 10 çekirdekli CPU ve 32 çekirdekli GPU ile maksimuma çıkar. Mevcut modellerde bulunan bağlantı noktaları, aynı klavye ve fiziksel işlev tuşlarıyla birlikte büyük olasılıkla korunacaktır; bu, Apple’ın neden bu lansman için tüm bir etkinliğe ev sahipliği yaptığının bildirilmediğini açıklayacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu