Skip to main content

Ad Code

Samsung Çalışanları, Şirket Tarihinde İlk Kez Daha Yüksek Maaş ve İkramiye Talebiyle Greve Gidiyor

Ulusal Samsung Elektronik Birliği veya NSEU, Kore teknoloji devine karşı tek günlük bir protesto çağrısında bulundu ve bu, ilk kez binlerce çalışanın şirkete karşı sesini yükseltmesini sağladı. Sendika, maaş artışının yanı sıra Samsung’un kazancıyla bağlantılı ek ikramiyeler talep ediyor. Muhtemelen organizasyonun haberini duyduktan sonra Yüzde 933 faaliyet karı artışı 2024’ün ilk çeyreği için çalışanlar bu marjların bir kısmını alma hakkına sahip olduklarına inanıyor.

Sendika temsilcileri Samsung’un tüm işgücünün beşte birini oluşturuyor ve maaşlarında yüzde 6,5 oranında artış talep ediyor

Yaklaşık 28.000 işçi, Samsung’dan maaş zammı talebiyle ücretli izinlerinden yararlanarak 7 Haziran’da bir günlük protesto için el ele verdi. Protestonun duyurusu, basın toplantısını canlı yayınlayan Birlik yetkilileri tarafından yapıldı. Reuters ‘İşçi baskısına, sendika baskısına artık tahammül edemeyiz’ yazılı pankart bulunduğunu bildirdi. Samsung ve yöneticilerinin, yapılan talepleri kabul etmemesi veya ortak bir zeminde buluşmaması halinde, bu, Güney Koreli işçilerin ilk grevi olacak.

Samsung yüzde 5,1’lik maaş artışı teklif ederek çalışanlarını yatıştırmaya çalıştı ancak NSEU bunun yetersiz olduğunu belirtti. Bunun yerine çalışanlar maaşlarında yüzde 6,5’lik bir artışın yanı sıra Samsung’un kazandığı üç aylık kârın bir parçası olan ek ikramiyeler talep etti. Şirket, 2024 yılının 2. çeyreğindeki faaliyet kârının, 1. çeyrekte elde edilenden biraz daha düşük olmasını bekliyor ancak harcamalarını mümkün olan her seviyede azaltarak tüm sektörlerde en yüksek verimliliği elde etmeye çalışacak.

Ne yazık ki, işçilerin potansiyel bir greve gitmesi nedeniyle Samsung bu yüksek üretim seviyelerini sürdüremeyecek ve neredeyse her cephede büyük zarar görecek. NSEU Başkanı Son Woo-mok, Samsung’un son on yıldır bir krizle karşı karşıya olduğunu iddia ettiğini ancak Birlik başkanının bunun işçilerin taleplerini göz ardı etmek için bir mazeret olmaması gerektiğini söylediğini söyledi. NSEU, Samsung’daki dört sendikanın en büyüğü, ancak 7 Haziran’daki eyleme katılacak küçük sendikalar hakkında herhangi bir güncelleme yok.

Yorum Gönder

0 Yorumlar