Skip to main content

Ad Code

Meta AI, Google Arama sonuçlarını ekler

Meta AI, Google Arama sonuçlarını ekler

Meta yapay zeka yanıtları artık Google Arama sonuçlarını da içerebiliyor; bu da onu hem Google’dan hem de Microsoft’tan arama sonuçlarını içeren ilk yapay zeka asistanı yapıyor.

Bununla birlikte, henüz Google Arama sonuçlarını tetikleyen bir sorgu bulamadım. Meta AI Microsoft Bing ile başlatıldı Eylül ayında entegre edildi.

Neden önemsiyoruz? Gartner tahmin etti arama trafiği düşecek. Bir yanıt bulmak için bir web sitesine tıklamak yerine, doğrudan yanıtlar sağlayan yapay zeka sohbet robotlarının, sanal aracıların ve yapay zeka yanıt motorlarının yükselişi nedeniyle. Ancak modellerin (Meta’nın Llama 3’ü gibi) gerçek zamanlı verilere erişimi yoktur; bu nedenle Meta’nın arama motorlarından gelen bilgileri dahil etmesi mantıklıdır.

Meta AI nasıl çalışır? Artık Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger uygulamalarında arama çubuğuna arama girebileceksiniz. Meta AI arama sonuçlarını içerdiğinde, bunlar yanıtın altında Kaynaklar olarak dokunulabilir bir bağlantı olarak görünecektir. Bu bağlantıya dokunmak sizi web’e götürecek, ancak Meta uygulamasında kalmanızı sağlayacaktır.

Meta AI ayrıca ana Facebook akışında da görünecek.

Anlaşma. Zuckerberg, Tech Rag’a “Her iki tarafa da akan bir ton para yok” dedi. Kendisine ayrıca Gemini sahibi olmasına rağmen Google’ın aramayı başka bir yapay zeka asistanına devretmesi de soruldu:

  • “Sanırım bunu yapmak istemezlerse şaşırmazdım. Ama görünen o ki bütün bir modeli bunun etrafında inşa ediyorlar, bu yüzden mantıklı. Google için iyidir. Google’ı belirgin bir şekilde gösterir ve Google’a bağlantılar verir. Dağıtım için Apple’a tonlarca para ödüyorlar. Bize para vermiyorlar. Bu yüzden bunun onlar için iyi olduğunu düşünüyorum.”

Meta.ai web sitesi. Meta ayrıca, Meta AI’nın bilgisayarlarda ilk kez kullanılabilir olmasını sağlayan meta.ai’nin lansmanını da duyurdu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar