Skip to main content

Ad Code

iPad 2 için Final Cut Pro, Önemli Özellikler ve Değişikliklerle Piyasaya Sürüldü, Final Cut Camera, iPhone İçin 'Profesyonel' Bir Video Uygulamasıdır

M4 iPad Pro modelleri, Apple’ın bu aygıtın bilgisayarınızın yerini almasını istemesi nedeniyle, tüm iPad deneyimini dönüştüren etkileyici bir dahili donanım seti ile birlikte gelir. Performans, iPad Pro’nun bir yönü olsa da şirket, onu masaüstü sınıfı üretkenliğe gerçekten çok daha yaklaştıran bir dizi yeni özelliği de bünyesine kattı.

Apple ayrıca iPad Pro’ya özel olarak yeni M4 çipinden yararlanabilecek çeşitli uygulamalar da tasarladı. Şirket şimdi iPad 2 için Final Cut Pro’yu, Mac için Final Cut Pro 10.8’i ve iPhone için Final Cut Camera’yı büyük değişiklikler ve yeni özelliklerle piyasaya sürdü.

Apple nihayet iPad 2 için Final Cut Pro’yu ve Mac için Final Cut Pro 10.8’i önemli özellikler ve değişikliklerle birlikte piyasaya sürdü

Şirket, iPad ve Mac için video düzenleme uygulamalarının güncellenmiş bir sürümünü yayınlarken, uygulamayı yeniden markalandırmayı uygun gördü. M4 iPad Pro buna iPad 2 için Final Cut Pro adını veriyor. Apple’a göre yeni değişikliklerin bir kısmı, iPad Pro’daki M1 çipiyle karşılaştırıldığında öncekine göre 2 kat daha hızlı görüntü oluşturma ve 4 kata kadar daha fazla ProRes RAW akışı içeriyor.

iPad 2 için Final Cut Pro’daki en önemli eklemelerden biri, kullanıcıların aynı anda dört kameraya kadar bağlanıp yayın yapmasına olanak tanıyan Live Multicam özelliğini içeriyor. Kullanıcılar, her biri için manuel kontrollere sahip bir iPhone veya iPad kamera kullanabilirler. Bu, iPhone ve iPad için App Store’daki en son güncellemelerle birlikte yayınlanan yeni Final Cut Kamera uygulaması aracılığıyla yapılabilir.

İşin düzenleme kısmına bakarsanız, şirketin aynı zamanda karmaşık kontroller için varil rolü özelliği de dahil olmak üzere Apple Pencil için yerleşik bir desteğe sahip olduğunu bilmek sizi heyecanlandıracaktır. İçeriğinizi iPad’in kendisi yerine harici bir cihaza kaydetmenize olanak tanıyan harici sürücü desteğinin de burada olduğunu bilmek sizi memnun edebilir. Uygulamayı şuradan indirebilirsiniz: iPadOS Uygulama Mağazası.

Artık M4 iPad Pro için Final Cut Pro uygulamasını kullanıma sunduğumuza göre Apple, Mac için de güncellenmiş bir sürüm yayınladı. Mac için Final Cut Pro 10.8 aynı zamanda yeni AI destekli özellikler, Geliştirilmiş Işık ve Renk ve Akıcı Ağır Çekim dahil olmak üzere çok sayıda yükseltme sunuyor. Apple’a göre bu özellikler daha iyi renk düzeltmesine olanak tanırken, yeni ağır çekim özelliği de daha yüksek kaliteli bir video için kareleri kusursuz bir şekilde bir araya getirecek. Uygulamayı şuradan indirebilirsiniz: Mac Uygulama Mağazası.

Bunun dışında Mac için Final Cut Pro 10.8 ayrıca iş akışlarını iyileştirir ve çeşitli medya ve efektler için zaman çizelgesi dizininde arama yapar. En son güncellemede deneyebileceğiniz çok sayıda ek özellik var.

Son olarak Apple, uygulamanın iPad ve Mac sürümleriyle kullanılabilen iPhone için Final Cut Kamerasını da piyasaya sürdü. Final Cut Camera yardımcı bir uygulama olarak çalışırken, kullanıcılar onu iPhone’da bağımsız bir video uygulaması olarak da kullanabilir. Mevcut araç ve ayarların sayısı dikkate alındığında ‘Profesyonel’ bir uygulama olarak kabul edilebilir.

Final Cut Camera, tüm video prodüksiyonunuz için sezgisel profesyonel kontrollerle sizi yönetmen koltuğuna oturtuyor. iPad için Final Cut Pro’da video açılarınızı önizlemek, kaydetmek ve senkronize etmek için Final Cut Camera çalıştıran dört adede kadar cihazı bağlayarak Canlı Multicam oturumunu sorunsuz bir şekilde başlatın.

Enstantane hızı, ISO, beyaz dengesi ve manuel odaklama gibi güçlü ayarlarla çekim yapın. Çözünürlüğünüzü, kare hızınızı, renk alanınızı ve daha fazlasını kolayca özelleştirin. Odaklanma zirvesi ve aşırı pozlama göstergeleriyle videonuzu hızla izleyin. Final Cut Kamera ile profesyonel videolarınız için mükemmel çekimi yakalayın.

Videolarınızı doğrudan uygulama aracılığıyla harici depolamaya kaydedebilir ve medyayı Final Cut projelerine aktarabilirsiniz. Ayrıca uygulamayı indir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar