Mobil

Samsung, Apple’ın 2024’te Katlanabilir Pazara Katılacağına İnanıyor, Ancak iPhone Bu Form Faktöründe İlk Ürün Olmayacak

Bileşen tedarikçileri ile yaptığı bir toplantıda Samsung, onları bir sipariş akışına hazırlamak için katlanabilir akıllı telefon sevkiyatlarında bir artış göreceğini bildirdi.

Şirket şu anda bu özel cihaz sınıfında pazar lideri ve Apple’ın 2024’te gireceğini tahmin ediyor. Ancak Samsung’un akıllı telefon alanındaki en büyük rakibi yolculuğuna katlanabilir bir iPhone ile değil, daha büyük ekranlı ürünlerle başlayabilir.

Samsung’a Göre Katlanabilir MacBook’lar ve iPad’lerin 2024’te Piyasaya Çıkması Bekleniyor

Katlanabilir akıllı telefon yavaş yavaş çekişmeye başlarken, Samsung’un neden Apple’ın bu fırsattan yararlanmak istemediğini, bunun yerine katlanabilir bir MacBook veya katlanabilir iPad’in 2024’te piyasaya çıkacağına inandığını düşündüğü açık değil.

Ben Wood’a göre CCS Insight’ın araştırma şefi, ilk katlanabilir iPhone 2025’te gelebilir ve normal iPhone’ların satışlarını etkilemeden başarılı olması için son derece pahalı, neredeyse niş bir ürün olması gerektiğini tahmin ediyor.

Ayrıca Galaxy Z Fold 4’ün sattığından çok daha pahalı hale geldiği de tahmin edildi. Katlanabilir bir MacBook veya iPad’in daha fazla faydası olurdu, çünkü kullanıcılar istedikleri zaman onu bükebilir, daha kompakt hale getirebilir ve onunla seyahat edebilir.

Ek olarak, Apple’ın verimli M-serisi yonga setlerini kullanmak, bu ürünleri daha ince hale getirerek, taşımaları daha az ağır ve daha fazla hacim eklemeden katlanmalarını kolaylaştırabilir.

Samsung, Apple'ın 2024'te Katlanabilir Pazara Katılacağına İnanıyor, Ancak iPhone Bu Form Faktöründe İlk Ürün Olmayacak
Samsung, Apple’ın 2024’te Katlanabilir Pazara Katılacağına İnanıyor, Ancak iPhone Bu Form Faktöründe İlk Ürün Olmayacak

Analist Ming-Chi Kuo, ilk katlanabilir iPhone’un anında kazanacağı görüşünde ve Apple’ın bunu yapacağını tahmin ediyor. 20 milyon adede kadar sevkiyat tek bir yılda, Samsung’un başarılarını gölgede bıraktı.

Kuo, müşterilerin birkaç yıl daha beklemesi gerekse bile, Apple’ın kusursuz yazılım entegrasyonunun katlanabilir iPhone’un popülaritesinin artmasına katkıda bulunacağına inanıyor. Apple’ın 16 inçlik iPad’inin, 2023’ün dördüncü çeyreğine varmak şirketin katlanabilir pazara dönmesi için ihtiyaç duyduğu basamakları yaratıyor.

Sonuçta, ekran boyutu 12.9 inç iPad Pro’dan önemli ölçüde daha büyük olacak ve neredeyse 16 inç MacBook Pro’nun kapladığı alanla eşleşecek ve önemli bir müşteri tabanına yeterli gayrimenkul sunacak.

Bu 16 inçlik iPad katlandığında, hızlı ve kolay saklama için bir iPad mini boyutunda olabilir. Samsung’un öngörüsü tamamen Apple’ın bu pazara girme motivasyonuna bağlı ve ikincisi yapması gereken çaba için kârlılık görmüyorsa, 2024’te katlanabilir bir MacBook veya iPad’in geldiğini göremeyebiliriz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu