Skip to main content

Ad Code

Reklam stratejisindeki değişiklikten sonra Snap geliri %5 arttı

Snap’in geliri geçen yılın son çeyreğinde %5 artış göstererek 1,36 milyar dolara ulaştı.

Bu büyümeye rağmen rakam, Snapchat’in ana şirketi için 1,38 milyar dolar öngören Wall Street analistlerinin tahminlerinin biraz altında kaldı.

Ancak 4. çeyrekte net zararın 248 milyon $’a düştüğü görüldü; bu, önceki yılın aynı döneminde bildirilen 288 milyon $’a göre iyileşme gösterdi.

İşten çıkarmalar. Hayal kırıklığı yaratan sonuçlar, Snap’in bu hafta başında küresel iş gücünün yaklaşık %10’unu işten çıkarmasının ardından geldi. Snap CEO’su Evan Spiegel, kararın “acı verici” olduğunu ancak “uzun vadeli hedeflerimize ulaşmak için gerekli” olduğunu söyledi.

Reklam stratejisi değişikliği. Snap, kullanıcıların doğrudan uygulamadan ürünleri tıklayıp satın almasına olanak tanıyan doğrudan yanıt reklamlarına daha fazla odaklanmak için geçen yıl reklam stratejisini değiştirdi. Spiegel’e göre bu değişiklik başlangıçta yılın ilk yarısında satışların düşmesine neden oldu, ancak uzun vadede Snap’in reklamcılık işine fayda sağlayacak.

Paket servis. Snap, 2023 performansına ilişkin ek bilgiler paylaştı:

  • Günlük Aktif Kullanıcı Sayısı bir önceki yıla göre %10 artışla 414 milyona yükseldi.
  • Dördüncü çeyrek geliri yıllık %5 artışla 1.361 milyon dolara yükseldi.
  • Dördüncü çeyrek işletme nakit akışı 165 milyon dolar ve Serbest Nakit Akışı 111 milyon dolar.

İleriye bakmak. Snapchat, günlük aktif kullanıcı sayısının bu yılın ilk çeyreğinde 420 milyona ulaşacağını, gelirin ise %11 ile %15 arasında artacağını öngörüyor.

Snap’in söylediği şey. Snap CEO’su Evan Spiegel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • “Reklamcılık işimizi dönüştürdüğümüz ve günlük 414 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak küresel topluluğumuzu genişletmeye devam ettiğimiz 2023, Snap için çok önemli bir yıldı.”
  • “Snapchat arkadaşlarla, aileyle ve dünyayla ilişkileri geliştiriyor ve bu benzersiz değer teklifi, işimizi uzun vadeli büyüme için inşa etmek için güçlü bir temel sağladı.”

Neden önemsiyoruz? Wall Street beklentilerinin altında bir performans sergileyen Snapchat, bu çeyrekte reklamverenlere benzersiz bir fırsat sunabilir.

Reklamverenin ilgisindeki potansiyel düşüş, rekabetin azalmasına neden olarak reklam yerleşimlerini daha uygun maliyetli hale getirebilir.

Bu da reklamverenlere reklam harcamalarından daha yüksek getiri elde etme şansı sunuyor. Ancak bu aynı zamanda reklamverenler için aşağıdaki gibi rakip platformlarla karşılaştırıldığında daha riskli bir yatırım da olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar