Skip to main content

Ad Code

Pinterest geliri üçüncü çeyrekte %11 arttı ve reklamverenler için büyük bir kazanç oldu

Pinterest’in 2023’ün üçüncü çeyreğindeki geliri %11 artarak 763 milyon dolara çıktı.

Platformun küresel aylık aktif kullanıcılarının yıllık %8 artışla 482 milyona ulaşmasıyla reklam kazançları da arttı.

Şirket başarısının bir kısmını şuna borçlu olduğunu belirtti:

  • “Reklamverenleri çekme ve elde tutma ve reklam kampanyalarını etkili bir şekilde ölçme yeteneği.”

Neden önemsiyoruz?. Reklam harcamalarını çeşitlendirmek isteyen reklamverenler, reklamverenlerin beklenenden daha iyi performansı göz önüne alındığında, Pinterest’i potansiyel bir yatırım olarak değerlendirmek isteyebilir. Dünya genelinde aylık aktif kullanıcı sayısındaki önemli artış, platformun erişim açısından reklamverenlere sunabileceği çok şey olduğunu da gösteriyor.

Beklentileri aşmak. Pinterest’in Wall Street analistleri tarafından aylık 473 milyon aktif kullanıcıya ulaşacağı öngörülüyordu, ancak platform beklentileri 9 milyon aştı. Üstelik Pinterest, kullanıcı başına ortalama gelir konusunda tahminlerin üzerinde performans göstererek beklenen 1,59 $’a kıyasla 1,61 $’a ulaştı.

İleriye bakmak: Tatil sezonu yaklaşırken Pinterest, 2023’ün son çeyreğinde %11-13 büyüme beklediğini açıkladı. Şirket ayrıca GAAP işletme giderlerinin yıllık %9-13’e düşmesini de öngörüyor.

Pinterest ne diyor. Pinterest CEO’su Bill Ready şunları söyledi:

  • “3. çeyrekte işletmeyi hızlandırmaya devam ettik. Güçlü gelir performansı, sağlam küresel MAU büyümesi ve önemli marj genişlemesi sağlıyoruz.”
  • “Görsel arama, keşif ve alışveriş platformu olarak Pinterest’in benzersiz farklılıklarından yararlandıkça, yıllar içinde en uygun ürün pazarını buluyoruz.”
  • “Kullanıcılarımız yoğun bir şekilde etkileşime geçiyor ve dönüşüm hunisinin tamamında iyileştirilmiş ölçüm ve inovasyon sayesinde reklamverenler için daha iyi sonuçlar sağlıyoruz. Önemli ilerleme kaydediyoruz ve önümüzdeki fırsata göre ilerlemeye devam ediyoruz.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar