Skip to main content

Ad Code

Meta, Advantage+ ve Alışveriş Reklamlarında büyük güncellemeler duyurdu

Meta, markaların etkileşimi artırmasına, dönüşümleri artırmasına ve daha kişiselleştirilmiş reklamlar sunmasına yardımcı olmak için tasarlanan Advantage+ ve Alışveriş Reklamlarında bir dizi güncelleme duyurdu.

Platform, güncellemelerin tüketicilere “bir reklam gördükten sonra satın alma konusunda güven” sağlamaya yardımcı olacağını iddia ediyor.

Advantage+ yaratıcı optimizasyonlar. Bu özellik artık video reklamları Reels’e veya mobil Facebook ve Instagram uygulamalarına uyacak şekilde 9:16 en boy oranıyla otomatik olarak optimize edebiliyor. Advantage+ reklam öğesi optimizasyonları aynı zamanda reklamverenlerin dinamik olarak birden fazla reklam varyasyonu oluşturmasına ve bunları maksimum etkililik için her bireyin tercihlerine göre uyarlamasına da olanak tanır.

Advantage+ katalog reklamıS güncelleme. Reklamverenler artık yalnızca statik görseller yerine markalı videolar veya müşteri tanıtımları ekleyebiliyor. Ek olarak, tüm küresel reklamverenler artık aşağıdaki resimde gösterildiği gibi dinamik ve kişiselleştirilmiş videolar aracılığıyla alışveriş yapanlara daha ilgi çekici ürün bilgileri sunabiliyor:

Katalog reklamlarındaki kahraman görselleri. Reklamverenler artık Advantage+ katalog reklamlarının merkezine bir kahraman görseli yükleyebilir.

Meta daha sonra aşağıdaki resimde gösterildiği gibi performansı artırmak amacıyla insanlara kataloglarındaki en iyi ürünleri dinamik olarak göstermek için yapay zekayı kullanacak:

Daha fazla e-Ticaret reklam seçeneği. Meta, daha fazla reklamverenin Shops reklamlarını kullanabilmesi için Magento ve Salesforce Commerce Cloud entegrasyonlarına erişimi genişletiyor.

Buna Advantage+ alışveriş kampanyalarının Mağaza reklamlarıyla birleştirilmesi de dahildir. Ayrıca Meta, Mağaza reklamlarını İş Ortaklığı reklamlarına da dahil ederek işletmelerin içerik oluşturucular, markalar veya diğer işletmelerle ortak kampanyalar yürütmesine olanak tanıyor.

Hatırlatıcı reklamlar. Reklamverenler artık Hatırlatıcı reklamlarına yeni ürünlere veya indirimlere yönelik harici bağlantılar dahil ederek ilgiyi satın almalara dönüştürme potansiyelini artırabilir.

Ayrıca bu yaz Meta, reklamverenlerin kullanıcılara bir etkinlik başladığında ve bitmeden önce bildirimde bulunabilmesi için ek yöntemler sunacak.

Ayrıca Meta, Hatırlatma reklamlarını Reels’e kadar genişletmeyi planlayarak reklamverenlere müşterilerle bağlantı kurmanın daha etkileşimli yollarını sunmayı planlıyor.

Promosyon kodları. Meta, daha fazla reklamverenin promosyonlarını sergilemesine olanak sağlamak ve kullanıcıların Facebook ve Instagram reklamları aracılığıyla alakalı, geçerli promosyon kodlarını keşfetmesine ve uygulamasına yardımcı olmak için küresel olarak alfasayısal promosyon kodları sunuyor.

Meta’ya göre, daha önce bu özelliği kullanan reklamverenler, kampanyalarında satın alma başına maliyette ortalama %9,1’lik bir düşüş ve dönüşümlerde ortalama %10,1’lik bir artış yaşadı.

Ürün etiketli reklamlar genleşme. Mart ayından itibaren Meta, Facebook Akışında ürün etiketli reklamlar sunacak (şu anda yalnızca Instagram’da mevcut). Daha sonra, Nisan ayında Meta, Mağazaları olup olmadığına bakılmaksızın tüm işletmeler için ürün etiketlerini içeren reklamları küresel olarak yayınlayacak.

Ortak reklamlar güncellemesi. Meta, reklamverenlere performansa ilişkin daha fazla bilgi sunarak Ortak reklamlar özelliğini geliştiriyor. Ayrıca Meta, reklamverenlerin Ortak reklamları Advantage+ alışveriş kampanyalarıyla birlikte kullanma yeteneğini test ediyor.

Yakında gelecek. Bu baharda Meta, kapsamlı raporlama yeteneklerine sahip Advantage+ Katalog reklamlarını yayınlayacak. Bu yönetilen hizmet çözümü, perakende medya ağlarının, Meta platformlarındaki reklamların hem çevrimiçi hem de mağaza içi satışları artırmadaki etkinliğini kanıtlamasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Neden önemsiyoruz? Meta’nın en yeni reklamcılık özellikleri ve yetenekleriyle güncel kalmak, başarınızı önemli ölçüde etkileyebilir. Bu güncellemeler, erişiminizi genişletme, dönüşümleri artırma ve reklamlarınızı daha etkili bir şekilde optimize etmek için değerli bilgiler sağlama potansiyeline sahiptir.

Meta ne diyor. Meta, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • “Alışveriş yapanlar dışarıdan yardıma veya rehberliğe ihtiyaç duymadan satın alma kararlarını daha hızlı vermek istiyor.”
  • “[That’s why] İnsanlara, bir reklamı gördükten sonra satın alma işlemi yapma konusunda güven vermek için keşif anında daha fazla bilgi ve kişiselleştirme sağlayan, yapay zeka destekli yeni araçlar sunuyoruz.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar