Skip to main content

Ad Code

The Matter Home Standardı Resmileşiyor

Amsterdam’da sona eren lansman etkinliğiyle, Matter ev standardı resmen burada ve hemen hemen 200 sertifikalı cihaz için geliyor ve daha fazlasını takip edecek. Matter 1.0 standardı, yaklaşık bir ay önce Connectivity Standards Alliance’ın (CSA) izniyle tanıtıldı ve akıllı ev ekosistemine önemli değişiklikler getirme sözü verdi.

Nanoleaf ve Amazon gibi Akıllı Ev Ürünleri Üreten Çok Sayıda Marka, Matter Home Standardını Destekleyen İlk Ürünlerini Piyasaya Sürdü

Matter’in akıllı ev direktörü Marja Koopmans, bu standardın bir tekne dolusu cihaz üreticisi için geliştirmeyi kolaylaştıracağına inanıyor.

Matter, cihaz üreticileri için geliştirmeyi daha da basitleştirmek ve bir dizi farklı şirket ve markaya ait akıllı ev cihazlarının müşteri deneyimine katkıda bulunmak için yeni bir fırsat sunuyor.”

Eve, Aqara, Nanoleaf ve Amazon gibi şirketler kendi cihazlarıyla öne çıktılar ve Apple ve Google gibi diğer firmalar Matter standardını destekleyen akıllı ev ürünleri ailelerini kısa süre içinde piyasaya sürmeyi bekliyorlar.

Standardın kendisi, akıllı ev cihazlarını daha iyi hale getirmek ve daha birleşik bir şekilde çalışmak içindir. Maddenin zamanla geliştiğini varsayarsak, kullanıcılar hangi yazılım yardımcısını kullandıklarına bağlı olarak ürünlerini ayarlayabilirler.

Şu anda en büyük engel, akıllı ev cihazlarının çoğunun amaçlandığı gibi çalışmaması ve bunları çevrimiçi olarak sipariş eden veya sipariş eden müşteriler için tonlarca baş ağrısı yaratması. CSA, tüm bu ürünlerin ortak bir paydaya ulaşmasını ve biraz zaman alacak olsa da güvenilir bir şekilde çalışmasını hedefliyor.

Apple gibi devlerin donanım sürümlerinin çoğunun ambalaj üzerinde bir Matter rozeti içermesi gerektiğinden eminiz, bu nedenle tüketiciler akıllı ev cihazının yükledikleri diğer tüm ürünlerle uyum içinde çalışacağını önceden biliyorlar.

Amazon Alexa, Google Home ve Samsung SmartThings, Android’de Matter uygulamaları olacak. iOS’ta Home uygulamasını kullanabileceksiniz. Umalım ki bu birleştirme, işleri daha da karmaşık hale getirmek yerine müşteriye yardımcı olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar