Skip to main content

Ad Code

iPhone 14 Pro’da ProRAW Çözünürlüğü 48MP’den 12MP’ye Nasıl Değiştirilir

Apple, geçtiğimiz ay iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerini hemen hemen tüm departmanlarda büyük değişikliklerle piyasaya sürdü. Genel tasarım dili geçen yılkiyle aşağı yukarı aynı olsa da, iPhone 14 Pro modellerinde kamera 48MP sensörle yükseltildi.

Yükseltilmiş kamera donanımıyla Apple, “yeni bir makine öğrenimi modeli” olduğunu söylüyor. [that] Daha net görüntüler ve benzeri görülmemiş ayrıntılar için daha az gürültü sağlar.” Ancak fotoğraflar 12 MP’lik bir fotoğrafa kıyasla önemli ölçüde yer kaplar. Bundan böyle, iPhone 14 Pro modellerinde ProRAW Çözünürlüğünü her zaman 12 MP olarak değiştirebilirsiniz.

iPhone 14 Pro Modellerinde ProRAW Çözünürlüğü 48MP’den 12MP’ye Nasıl Kolayca Değiştirilir ve Depolamadan Tasarruf Edilir

Daha önce de belirtildiği gibi iPhone 14 Pro’daki 48MP ana kamera, daha detaylı fotoğraflar çekecek. Editörler için çok yararlı olsa da, ortalama kullanıcılar iPhone depolama alanlarının çok hızlı azaldığını görebilir. Bundan böyle, gündelik veya günlük fotoğrafçılık için kullanıcılar 48MP ProRAW çözünürlüğünü 12MP olarak değiştirebilirler. Mekanizmaya aşina değilseniz, aşağıdaki adımları izleyin.

Aşama 1: Yapmanız gereken ilk şey, Ayarlar iPhone 14 Pro’nuzdaki uygulama.

Adım 2: Aşağı kaydır Kamera seçeneği ve üzerine dokunun Formatlar.

iPhone 14 Pro'da ProRAW Çözünürlüğü 48MP'den 12MP'ye Nasıl Değiştirilir
iPhone 14 Pro’da ProRAW Çözünürlüğü 48MP’den 12MP’ye Nasıl Değiştirilir

Aşama 3: Fotoğraf Çekme altında olan ProRAW Çözünürlük üzerine dokunun. Apple ProRAW seçeneğinin etkinleştirildiğinden emin olun.

4. Adım: ProRAW Çözünürlüğünü 48MP’den 12 MP getirin.

iPhone 14 Pro'da ProRAW Çözünürlüğü 48MP'den 12MP'ye Nasıl Değiştirilir
iPhone 14 Pro’da ProRAW Çözünürlüğü 48MP’den 12MP’ye Nasıl Değiştirilir

ProRAW çözünürlüğünü 48MP’den 12MP’ye değiştirmek için yapmanız gereken tek şey bu. Fotoğrafların kalitesi çıplak gözle aşağı yukarı aynı olurken, depolama alanı daha az tüketilecektir.

Ayar değiştirildikten sonra Kamera uygulamasına gidin ve ProRAW simgesine dokunun. Artık 12MP ProRAW fotoğrafları çekeceksiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar