Webmaster

Arama Pazarlamacılığı Genel Uzmanları Vs. Uzmanlar: Artıları ve Eksileri

Arama pazarlaması, dijital pazarlamanın benzersiz bir yönüdür; çünkü bir kişinin veya ekibin bunu uçtan uca yönetmesini istiyorsanız birden fazla beceri ve “şapka” giymeyi gerektirir.

SEO başlıklarına sahip olanlardan daha fazla disiplin gerektirir. Eşit ücretli arama bir arama motoru reklam platformunda reklamları yönetmekten daha fazlasını gerektirir.

Deneyimli arama pazarlamacıları, SEO’ya veya ücretli aramaya nelerin dahil olduğunu tam olarak bilmelidir. Bununla birlikte, genellikle her disiplinin en çok sevdikleri, en iyi oldukları veya en çok başarı gösterdikleri yönlerine yöneleceklerdir.

UX tasarımı, metin yazarlığı, web geliştirme ve hatta BT, hem SEO hem de PPC sorumluluklarıyla örtüşmektedir. Ayrıca giyilen şapka sayısına bağlı olarak ölçüm ve analizler de dış kaynak olabilir.

Şirket içi dijital pazarlama ekibinize, kiralayabileceğiniz ajanslara veya arama motoru pazarlamacılığı hedeflerinize yönelik çalışmak üzere ortaklaşa çalışabileceğiniz başka kişilere kiralayabileceğiniz çok sayıda farklı türde insan vardır.

Her karar ve türde, ihtiyaçlarınızı karşılayacak doğru türde iş ortağını ve kaynağı aldığınızdan emin olmak için yüzleşmeniz gereken artılar ve eksiler vardır.

Herkes için tek bir doğru cevap yoktur ve ihtiyaçlarınızı anlamak ve bunların seçtiğiniz iş ortağı türüne uygun olduğundan emin olmak önemlidir.

İhtiyaçlarınız için en iyi kararı vermeniz için hem arama pazarlamacılığı genel uzmanlarının hem de uzmanlarının artılarını ve eksilerini göz önünde bulundurmanızı öneririm.

Arama Pazarlama Uzmanları

Arama pazarlamacılığı uzmanı, her şeyi yapan bir kişi veya ajanstır.

Buna hem SEO hem de ücretli arama dahil olabilir. Bunun içinde hizmetler, arama pazarlamacılığının tüm yönlerini içerebilir.

Bu, stratejiden taktiğe, ölçüme ve aradaki her şeye kadar her şey anlamına gelir.

Genel Uzmanlar: Artıları

  • İletişimi kolaylaştıran tek varlık.
  • Markanız ve konunuz hakkında daha derin bir anlayış.
  • Performansa ilişkin daha fazla sorumluluk, tek bir kişi/ekip/ajansla elde edilir.

Genelciler: Eksileri

  • Bazı benzerleriyle karşılaştırıldığında ayrıntılı arama alanlarında potansiyel olarak uzmanlık derinliği eksikliği.
  • Strateji ve uygulama daha büyük resme odaklı ve daha az somut olabilir.
  • Belirli kanallarda, ağlarda veya aramanın bazı yönlerinde deneyim eksikliği olabilir.

Genel uzmanların özgeçmişlerinde çok şey olacak. Eğer bu bir ajanssa, aramanın tüm yönlerini ve muhtemelen diğer birçok dijital ve geleneksel pazarlamayı da yapacaktır. SEO, diğerleri arasında bir satır öğesi olabilir.

Bu onların eksik olduğu anlamına gelmez gerekli beceriler sana iyi bir uyum sağlamak için. Ancak, markanız için ihtiyaç duyduğunuz bilgi derinliğine sahip olduklarından emin olmak için görüşme sürecinde derinlemesine araştırma yapmanız gerekebilir.

İletişim alanlarında, işinizle bağlantı derinliğinde ve maaşlarının maliyetinde veya genel bir uzmansanız ücretlerin iyi ölçeklenmesinde birçok avantaj vardır.

Birçok uzmanı veya ajansı yöneten genel bir yüklenici olmak istemeyebilirsiniz. Veya bir ilişkinin nihai olarak odaklanmasını ve arama performansından sorumlu olmasını isteyebilirsiniz.

Bir genel uzmanın aşina olmadığı veya derinlemesine ele alamadığı karmaşık arama sorunlarınız olduğunda dikkatli olmak istersiniz.

SEO veya PPC, bir özgeçmişte veya kayıt ajansı sözleşmesinde yalnızca tek bir satır öğesiyse, deneyimlerinin ve masaya getirdikleri şeyin ihtiyaçlarınız ve arzularınızla eşleştiğinden emin olmak için daha derinlere inmeniz gerekir.

Arama Pazarlama Uzmanları

Arama pazarlamacılığı uzmanı, arama pazarlamacılığının belirli bir yönüne odaklanan bir kişi, ekip veya ajanstır.

Bu, yalnızca SEO veya PPC’ye odaklandıkları anlamına gelebilir.

PPC’nin belirli yönlerine veya teknik katman veya içerik gibi SEO yelpazesine bundan daha fazla odaklanabilirler.

Uzmanlar: Artıları

  • Belirli kanallar, ağlar veya aramanın yönleri konusunda derin uzmanlık.
  • Sorun giderme ve problem çözmede aşırı uçlara gitme yeteneği.
  • Rakiplerden daha derine inebilir.

Uzmanlar: Eksileri

  • Muhtemelen iş sonuçlarından ve hedeflerinden daha uzakta.
  • Daha geniş bir çabayı ve ekibi yönetme yeteneğinin eksikliği.
  • Daha pahalı kaynaklar ve muhtemelen toplamda daha fazla kaynağa ihtiyaç var.

Uzman bir kişi veya ajans, ekibinize rekabet avantajı sağlayabilir. Çabalarınızı rakiplerinizden daha derin bir düzeye taşıyabilir ve en büyük iş, dijital ve arama zorluklarından bazılarını çözebilirler.

Genel olarak, bir uzmanla birlikte, strateji ve tavsiyeler getirecek ve şu anda neyin işe yaradığına odaklanma ve sektörde neler olacağı konusunda güncel kalma konusunda denge kuracak bir kaynak elde edersiniz.

Ancak, kendi başlarına veya yapmanız gereken diğer işe alımlarla birleştirildiğinde daha pahalı olabilirler.

Zamanlarını konunun derinliklerine harcadıkları için nihai iş hedeflerinizle bütünleşemeyebilirler. Ayrıca işe getirebilecekleri sınırlı bir araç seti de olabilir.

Çözüm

Bu makalede bir önyargı arıyorsanız ve bulduğunuzu düşünüyorsanız, bunda bir sakınca görmüyorum. Ancak amacım, artıları ve eksileri abartmak ya da arama pazarlamacılığının genel uzmanlarını veya uzmanlarını desteklemek değildi.

Kuruluşunuzda istediğiniz veya ihtiyaç duyduğunuz şeye belirli bir şekilde eğildiğinizi düşünüyorum.

Arama odaklı bir dijital ajansım olmasına rağmen, ajansımı ve çalışanlarını genel olarak her iki kategoriye ayırabiliyor ve genel ve uzman arasındaki tartışmanın her iki yönünü de görebiliyorum.

Genel uzman ve uzmanın nerede başlayıp nerede bittiğini gösteren açıkça tanımlanmış bir çizgi yoktur.

Kariyerime, işin yaklaşık %90’ını tek başıma yapabildiğim ilk günlerde bir SEO uzmanı olarak başlamış olsam da, sektörün zamanla silo halinden uzaklaşıp ana akıma doğru kaymasından mutluyum.

Bu makaledeki amacım, aramanın artık pazarlama planlarında çok daha yaygın hale gelmesi nedeniyle, herkese uyan tek bir çözüm veya yaklaşımın olmadığını vurgulamaktır.

İster kurum içi bir ekip oluşturmak, ister bir ajansı işe almak veya kaynak aramanın yaratıcı yollarının bir kombinasyonu olsun, hangi kaynaklara sahip olduğunuzu, güçlü ve zayıf yönlerinizi bilmek ve yatırım getirisi beklentilerini buna göre belirlemek önemlidir.

Özgeçmişlerinde SEO veya PPC yazan bu kadar çok insan ve bunu yaptığını söyleyen pek çok ajans varken, neye yatırım yaptığınızı anlamak için gerçekten çalışmanız gerekiyor, böylece şirket olarak bulunduğunuz yere ve nereye gideceğinize en uygun olanı elde edebilirsiniz. Gidiyoruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu