Donanım

Rusya’nın 3. Taraf Ülkeler Aracılığıyla Alım Satım Yaparak Japon Yarı İletkenlerini Satın Aldığı Bildirildi

– Advertisement –

Yakın tarihli bir rapora göre Nikkei Asya Rusya, Japonya’dan yüksek kaliteli yarı iletkenlere erişmenin yeni bir yolunu buldu.

Rusya’nın Japon Yarı İletkenini Satın Alması, Ülkenin ABD Yaptırımlarına Karşı Çıkmanın Birçok Yolundan Biri

Rusya, 2022’den beri teknolojik destek konusunda ABD ve müttefiklerinden katı kısıtlamalarla karşı karşıya. Ukrayna ihtilafından sonra Intel ve AMD gibi şirketlerle işler daha da kötüye gitti. Rusya’daki faaliyetlerini durduruyor. Bu, savaş ihtiyaçları için bileşenlere büyük ölçüde dayanan ülke ekonomisini, ağ oluşturmayı ve askeri endüstrisini önemli ölçüde etkiledi.

Çatışmaya ve küresel yaptırımlara yanıt olarak Rusya, kendi üretimine geçerek “” ürününün ilk partisini geliştirdi. Baykal” sunucu uygulamaları için tasarlanmış işlemciler. Ancak bunlar da ARM’nin Cortex mimarisine dayanıyordu ve bunu almak kesinlikle ülke için bir sorundu.

Ancak şimdi, Rusya’nın Japon yarı iletkenlerini satarak ülkeye getirmeyi ayarladığı bildirildi. Çin gibi üçüncü taraf ülkelerle. Bu sayede Rusya, Japonya’nın yaptırım yasalarını atlayarak yarı iletken ekipman edinmesini sağlıyor.

Daha önce bir Rus şirketi olan Dannie, Çinli Zhaoxin’in 16nm tabanlı KaiXian KX-6640MA işlemcisine sahip MBX-Z60A mikro-ATX anakartlarını tanıttı (şirket ayrıca yeni nesil CPU’larını bu yılın sonlarında piyasaya sürmeyi planlıyor.). Eski bir teknolojiydi. Ancak, ülkenin bu tür çipleri elde etmesinin tek yolu buydu.

ABD ve müttefikleri tarafından Rusya gibi düşman ülkelere uygulanan yaptırımlar, kuşkusuz bu tür ulusların endüstriyel büyümesini engellemiştir.

Ancak, bu tür ülkelerin yerel üretim veya üçüncü taraf tedarik yoluyla yaptırımlara nasıl karşı koymaya çalıştıklarını gördük.

ABD bunu kesinlikle kabul etti, bu yüzden yaptırım uygulanan ülkelerle ticaret kısıtlamalarını gevşetmeyi seçebilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu