Mobil

iPhone 16 Serisi, Apple Gelişmiş Bir Ekosistemi Vision Pro ile Entegre Etmeyi Hedeflediğinden, Daha Hızlı, Güvenilir Wi-Fi 7’ye “Muhtemelen Yükseltilecek”

Apple’ın milyarlarca satış elde etmesinin bir nedeni, müşteri tabanına tüm ürünlerinin yazılım entegrasyonunu sağlamasıdır. Bu strateji aslında bireyleri bu “ekosistemi” deneyimlemek için daha yeni makinelere veya cihazlara yükseltmeye zorlar.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bir analistten gelen bir raporda, şirketin aynı hedefi hedeflediği belirtiliyor. Apple Vizyon Pro, bu nedenle iPhone 16 serisi muhtemelen Wi-Fi 7 ile tanıtılacak; entegrasyonu geliştirmek.

Wi-Fi 7 standardı, iPhone 16 serisi için daha fazla performans ve daha az gecikme sağlayarak Apple Vision Pro’ya bağlandığında daha fazla güvenilirlik sağlayacak.

Bu son tweet’te, TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple Vision Pro arasındaki entegrasyonu iyileştirmek için kablosuz standartlarının iyileştirilmesinden bahsediyor. Kuo, teknoloji devinin AR kulaklığı için “daha rekabetçi bir ekosistem” oluşturmak için diğer ürünlerin donanım özelliklerini “agresif bir şekilde” yükselteceğine inanıyor. Daha önce Kuo, Apple’ın yatırımcılarının şirketin çabalarıyla daha fazla ilgilendiğini paylaşmıştı.

Doğal olarak, Vision Pro işinin başarılı olması için geçerli bir yaklaşımı kanıtlaması gerektiğinden Apple’a binen çok şey var, aksi takdirde bu bölüme daha az kaynak ayırması için baskı görebilir. Bu yaklaşımlardan biri de iPhone 16 ailesini Wi-Fi 7 adaptörleri ile yükseltmek olacak. Şu anda, iPhone 14 serisi, maksimum 9,6 Gb/sn kablosuz aktarım hızına sahip Wi-Fi 6’ya dayanırken, Wi-Fi 7, 46 Gb/sn’ye kadar çıkarak kablolu benzeri bir internet deneyimi sunabiliyor. bu büyüklükte bant genişliği sağlar.

Bununla birlikte, Wi-Fi 7’nin faydaları yalnızca artan hızlarla sınırlı değildir, çünkü iyileştirilmiş gecikme, her ikisi de birbiriyle eşleştirildiğinde Apple Vision Pro ve iPhone 16’ya yardımcı olacaktır. Vision Pro, gecikmeyi azaltmak için R1 yonga setine de güvenir, ancak kablosuz bağlantı yoluyla diğer cihazlarla eşleştirildiğinde, dahili donanım ancak bu kadarını yapabilir.

Kuo ayrıca, geliştirilmiş bir donanım entegrasyonunun, iPhone 15 modellerinin UWB (ultra geniş bant) standardının teknik özellik yükseltmesini göreceği anlamına geleceğini belirtiyor. Üretim süreci 16nm’den 7nm’ye geçerek diğer ürünlerle etkileşime girerken güç verimliliğini ve performansı artırmalıdır.

Ne yazık ki, iPhone 15 serisinin bu yıl Wi-Fi 7’ye yükseltileceğine inanmıyoruz, çünkü Apple en son standartları benimserken acele etmiyor. Bununla birlikte, kartlarda bir Wi-Fi 6E yükseltmesi olması muhtemeldir, bu hala bir gelişmedir, ancak Wi-Fi 7 gibi yükseltmeleri önemsiyorsanız ve özellikle bir iPhone istiyorsanız, biraz beklemeniz gerekecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu