Mobil

2023’te Piyasaya Sürülecek Tüm iPhone 15 Modelleri Qualcomm’un 5G Modemlerini Kullanacak, Kurum İçi Çözüm Hazırlanmadı

2023 için Apple, herhangi bir iPhone 15 modeli için kendi 5G modemini kullanmayacak, bu nedenle şimdilik firma birkaç yıl boyunca Qualcomm ve üst düzey çiplerine güvenmeye devam edecek.

2025’e Kadar Evde Geliştirilmiş Bir 5G Modem Beklenmiyor, iPhone 15 ve iPhone 16 Muhtemelen Qualcomm Çiplerine Sahip Olacak

Qualcomm’un özel durumu hakkında rapor verildi daha erken. Apple, kendi 5G modemiyle bir geliştirme barikatına çarptığında. Bloomberg’den Mark Gurman, önümüzdeki yıl büyük bir arz sağlayacağını belirterek San Diego şirketinin iddiasını daha da güçlendirmeye karar verdi. Bununla birlikte, yonga seti üreticisinin yalnızca bildirildiği gibi milyonlarca gelir kaybedeceği bir zaman vardı.

Neyse ki Qualcomm için, Apple olsa bile geliştirme çalışmalarına başladı. 2020’de kendi 5G modeminde beklediği sonuçları alamadı, bu nedenle uygulanabilir bir çözümün pazara girmesi birkaç yıl daha alacak. Size hatırlatmak için Apple ve Qualcomm bir altı yıllık ortaklık 2019’da, iPhone üreticisinin tedarik zinciri ortağına ödenen bir telif hakkıyla birlikte üçüncü taraf 5G modemleri kullanacağını belirterek Qualcomm için inanılmaz bir ödeme günü sağladı.

Apple’ın tek amacı yüksek karlar elde etmek olduğundan, Qualcomm ile yasal çatışmalarına devam etmesi şirketin çıkarlarına aykırı olacaktır. Apple kendi 5G çipini hayata geçiremedi ve Qualcomm’un her yıl en son donanımlarla rekabette öne çıkmasıyla, Apple’ın kazanamadığı ve sonunda baltayı gömmek zorunda kaldığı bir savaştı.

İçerideki bazı kişiler, Apple’ın şirket içi 5G modeminin tamamlanmasının mümkün olmadığına inanıyor. 2025 yılına kadar bekleniyor. Bu, muhtemelen 2024’te piyasaya sürülecek olan iPhone 16 serisinin Qualcomm tarafından yapılan çipleri de içereceği anlamına geliyor. iPhone 14 Pro’nun daha önceki bir yıkımı, bunun olduğunu ortaya çıkardı. Snapdragon X65 5G modeme sahip, bu nedenle 2023’te tüm iPhone 15 modemlerinin şu özelliklere sahip olacağına inanıyoruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu