Skip to main content

Ad Code

Google, İşletme Profili Sohbet Özelliğini Kapatacak

Google, Google İşletme Profillerindeki sohbet özelliğini sonlandıracağını duyurdu.

Kapatma süreci 15 Temmuz’da başlayacak ve işlevsellik 31 Temmuz’da tamamlanacak.

Kararın potansiyel zorluğunun kabul edildiği ve Google’ın işletme yönetiminde yardımcı bir ortak olarak kalma konusundaki kararlılığının vurgulandığı haber, işletmelere e-postayla gönderildi.

Google’ın işletmelere gönderdiği e-posta şöyle:

“31 Temmuz 2024’te Google’ın Google’ın sohbet özelliğini Google İşletme Profili’nde kullanımdan kaldıracağımızı paylaşmak için size ulaşıyoruz. Bunun zor bir haber olabileceğini kabul ediyoruz; araçlarımızı sürekli olarak geliştirirken bazen zor kararlar vermek zorunda kalıyoruz. birlikte çalıştığımız işletmeleri ve ortakları etkiliyor. İşletmenizi yönetirken Google’ın yardımcı bir ortak olarak kalması bizim için önemlidir ve biz de bu misyona bağlı kalmaya devam ederiz.

Google, 15 Temmuz’dan sonra yeni görüşme oluşturmayı durduracak ve sohbet işlevi 31 Temmuz’da tamamen sona erecek. Müşterilerin işletmenizi Google Arama ve Haritalar aracılığıyla bulup iletişime geçebileceklerini ve web sitenizin bağlantılarından sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinebileceklerini lütfen unutmayın. , işletme açıklaması, fotoğraflar ve İşletme Profilinizde paylaştığınız diğer her şey.”

İşletmeler ve Müşteriler Üzerindeki Etkisi

15 Temmuz’dan itibaren müşteriler artık Google aracılığıyla işletmelerle yeni sohbet görüşmeleri başlatamayacak.

Şu anda sohbet görüşmelerine katılan müşteriler, sohbet özelliğinin yakında aşamalı olarak kaldırılacağı konusunda kendilerini bilgilendiren bildirimler alacak.

Ancak müşteriler yine de Google Arama ve Haritalar’ı kullanarak işletmeleri bulup iletişime geçebilecek ve web sitesi bağlantıları, işletme açıklamaları, fotoğraflar ve İşletme Profillerinde paylaşılan diğer öğeler aracılığıyla bilgilere erişebilecek.

Google’ın İş Sohbetini Sonlandırma Kararı

Google, sohbet özelliğini kapatma kararının, tekliflerini kolaylaştırmak için devam eden çabaların bir parçası olduğunu söylüyor.

İşletmelere geçişte yardımcı olmak amacıyla Google, sonraki adımlara ilişkin rehberlik sağladı:

Sohbet Geçmişini İndir:

Geçmiş İşletme Profili sohbetlerinin kaydını tutmak isteyen işletmeler, Google Paket Servisi’ni kullanarak müşteri konuşmalarının sohbet geçmişini indirebilir.

Alternatif Sohbet Çözümleri:

Google, işletmelerin, görüşmeleri sorunsuz bir şekilde sürdürebilmeleri için müşterilerini alternatif sohbet çözümlerine davet etmelerini önerir.

Arka Plan ve Bağlam

Eskiden Google Benim İşletmem olarak bilinen Google İşletme Profili, işletmelerin Arama ve Haritalar da dahil olmak üzere Google’daki çevrimiçi varlıklarını yönetmelerine yönelik ücretsiz bir araçtır. Sohbet özelliği, müşterilerin İşletme Profilleri aracılığıyla şirketlerle doğrudan iletişim kurmasına olanak tanıdı.

Sohbet işlevi artık kullanılamayacak olsa da Google, şirketlerin çevrimiçi varlıklarını yönetmeleri ve müşterilerle bağlantı kurmaları için bir platform sağlama konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar