Skip to main content

Ad Code

AB Yasayı Geçirirken Gelecekteki iPhone’larda USB Type-C Bağlantı Noktası Bulunacak

Avrupa Parlamentosu, USB-C’yi çeşitli kategorilerdeki cihazlar için standart şarj bağlantı noktası yapan lehinde oy kullandı. Kategoriler akıllı telefonlar, tabletler, kameralar ve daha fazlasını içerir.

Birçok OEM, şarj ve veri aktarımı için Type-C’yi zaten kullanırken, Apple tescilli Lightning bağlayıcısını şu anda kullanıyor. iPhone’lar ve diğer aksesuarlarla birlikte AirPod’lar.

Ancak yeni yasayla Apple, 2024’ün sonunda gelecek iPhone’ların Type-C ile gönderilmesini sağlamak zorunda kalacak.

AB Sonunda Apple’ı Gelecekteki iPhone’lar için Type-C’ye Geçmeye Zorlayacak Yasayı Geçirdi

Avrupa Parlamentosu, “AB’de satılan tüm cep telefonları, tabletler ve kameralar bir USB Type-C şarj portu ile donatılmalıdır” 2024’ün sonuna kadar. Yeni gereksinimler 2026’ya kadar dizüstü bilgisayarları kapsayacak şekilde genişletilecek.

Yeni kurallara göre, tüketiciler her yeni cihaz satın aldıklarında farklı bir şarj cihazına ihtiyaç duymayacaklar, çünkü tüm küçük ve orta ölçekli taşınabilir elektronik cihazlar için tek bir şarj cihazı kullanabilecekler.

Üreticisi ne olursa olsun, tüm yeni cep telefonları, tabletler, dijital kameralar, kulaklıklar ve kulaklıklar, avuçiçi video oyun konsolları ve taşınabilir hoparlörler, e-okuyucular, klavyeler, fareler, taşınabilir navigasyon sistemleri, kablolu bir kablo ile şarj edilebilen kulakiçi ve dizüstü bilgisayarlar, çalışır durumda. 100 Watt’a kadar güç dağıtımı ile bir USB Type-C bağlantı noktası ile donatılması gerekecek.

Hızlı şarjı destekleyen tüm cihazlar artık aynı şarj hızına sahip olacak ve kullanıcıların cihazlarını uyumlu herhangi bir şarj cihazıyla aynı hızda şarj etmelerine olanak tanıyacak.

Sürümde bahsedilmese de yeni yasa, üreticilerin hızlı şarj için USB Güç Dağıtımı standardını benimsemesini gerektirecek. Ancak bu, üreticilerin hızlı şarj standartlarının sürümlerini uygulamalarını engellemeyecektir.

Üreticiler, USB Güç Dağıtımı desteği de sağladıkları sürece, cihazlarında tescilli hızlı şarj standartlarını sunma şansına sahip olacaklar. Yeni yasa kablosuz şarjı kapsamadığından, Avrupa Komisyonu 2024’ün sonuna kadar birlikte çalışabilirlik gereksinimlerini uygulamayı planlıyor.

Avrupa Konseyi’nin bu direktifi AB Resmi Gazetesinde yayınlanmadan önce resmi olarak onaylaması gerektiğini belirtmekte fayda var. Kanun yayınlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek.

Üye devletlerin kuralları iç hukuka aktarmaları için 12 ayları ve bunları uygulamak için aktarma döneminden sonra 12 ayları olacak. Kanun, başvuru tarihinden önce piyasaya çıkan ürünlere uygulanmaz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar