Salı, Eylül 26, 2023
Ana Sayfa Biyografi Yurdaer Okur Kimdir? - Yurdaer Okur Biyografisi

Yurdaer Okur Kimdir? – Yurdaer Okur Biyografisi

- Advertisement -
- Advertisement -

Yurdaer Okur Kimdir-Yurdaer Okur Biyografisi
Yurdaer Okur Kimdir-Yurdaer Okur Biyografisi

Yurdaer Okur Kimdir? – Yurdaer Okur Biyografisi

29.10.1974 Rize Doğumlu Olan “Yurdaer Okur”, Bafra Süper Lisesi’ni Bitirdikten Sonra Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümüne Girdi.

3   Sene Bu Okulda Okuduktan Sonra İşletmenin Ona Göre Olmadığını Anladı  Ve  1994 Senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro   Bölümünü Kazandı.

Yurdaer Okur Kimdir? - Yurdaer Okur Biyografisi
Yurdaer Okur Kimdir? – Yurdaer Okur Biyografisi

Daha   Sonra M.S.Ü Devlet Konservatuar’ında Yüksek Lisans Yaptı. 1999’da  Genco  Erkal İle Tanışan Okur, Yalınayak Sokrates’te Oynadı.

Ardından   İstanbul Devlet Tiyatrosu’na Girdi Ve ‘Leenane’nin Güzellik  Kraliçesi’,  ‘Ben Ruhi Bey Nasılım’, Benerci Kendini Niçin Öldürdü’de  Rol Aldı..

Çocuk   Oyunu Yönetti. Diyarbakırlı Gençlere Drama Dersleri Verdi.Tiyatro   Dışında Sinema İle de İlgilenen Okur 2002’de Sır Çocukları’nda Küçük Bir   Rol Aldı. 2004 Yılında Fransa-Türkiye Ortak Yapımı Olan Estelle   Gérard’ın ‘chemins d’O/Güneşin Doğuşu Filminde Rol Aldı.

Tiyatro oyunları

Oyuncu olarak

Yıl Oyun Rol Yazar Yönetmen Sahneleyen tiyatro
1999 Yalınayak Sokrates Maxwell Anderson Genco Erkal Dostlar Tiyatrosu
1999-2000 Leenane’in Güzellik Kraliçesi Martin McDonagh Cüneyt Çalışkur İstanbul Devlet Tiyatrosu
2000 Ketçaplı Spagetti Rainer Hachfeld Macit Sonkan
2001 Ben Ruhi Bey Nasılım Meyhane garsonu Edip Cansever Cüneyt Çalışkur
2002 Benerci Kendini Niçin Öldürdü? Roy Dranat Nâzım Hikmet Ran Mehmet Ulusoy
2003 Dünyanın Ortasında Bir Yer Özen Yula Nermin Uğur Bakır Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
2003 Hortlak Titus Maccius Plautus Laçin Ceylan
2004-2005 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz Aziz Nesin Ali Sürmeli
2006 Ay, Aşk, Ölüm (Lorca) Federico García Lorca Mahir Günşiray Tiyatro Oyunevi
2006 Beş Yıl Geçince (Zamanın Efsanesi) Genç adam
2008 Yastık Adam Michael Martin McDonagh Mehmet Ergen Talimhane Tiyatrosu
2009-2010 Ölümü Yaşamak Orhan Asena Tamer Levent Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
2012 Babamın Cesetleri Abi Berkun Oya Berkun Oya Krek
2014 Kuvâyi Milliye – Kurtuluş Savaşı Destanı Şoför Ahmet Nâzım Hikmet Ran Zeliha Berksoy Tiyatro 2000
2016 Yastık Adam Michal Martin McDonagh Ahmet Bülent Acar Entropi Sahne
2017 Ran Nâzım Hikmet Ran Yurdaer Okur
(uyarlayan)
2018 Leenane’in Güzellik Kraliçesi Martin McDonagh

Yönetmen olarak

Yönetmen olarak
Yıl Oyun Yazar Sahneleyen tiyatro
2004 Benim Güzel Pabuçlarım Dersu Yavuz Altun Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
2007 Evlenme ve Daha Bir Sürü Anton Çehov
2011 Ben Feuerbach Tankred Dorst Trabzon Devlet Tiyatrosu
2012 Euridice’nin Elleri Pedro Bloch Ankara Devlet Tiyatrosu
2013-2014 Taziye Murathan Mungan Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
2017 Boş Şehir Dejan Dukovski Entropi Sahne
2019 Küçük Prens Antoine de Saint-Exupéry
2019 Git Gel Dolap Harold Pinter
Sanat yönetmeni olarak
Yıl Oyun Yazar Sahneleyen tiyatro
2016 Yastık Adam Martin McDonagh Entropi Sahne
2017 Ebedi Barış Juan Mayorga
2017 Boş Şehir Dejan Dukovski
2017 Yerden Yukarı Bulutların Altında İrem Aydın

 

Filmografisi

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2002 Sır Çocukları
2005 Chemins d’O (Güneşin Doğuşu) Güneş Fransa-Türkiye ortak yapımı kısa film
Gen Dr. Ragıp Başrol oyuncusu
Kısık Ateşte 15 Dakika
2011 Türkan Komiser Emin
Labirent İsmet
2018 Direniş Karatay Baycu Noyan Başrol oyuncusu
Keşif Bekir
2019 7. Koğuştaki Mucize Yarbay Aydın
Körler Pencereden Bakar mı? Doktor Kısa film, başrol oyuncusu
2020 Bilmemek Sinan Başrol oyuncusu
Son Kale Hacıbey Ahmet Paşa
2023 Demir Kadın: Neslican Doktor Nevzat
Kadınlara Mahsus
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1999 Ferhunde Hanımlar
2000 Üzgünüm Leyla
Evdeki Yabancı
2001 Çifte Bela
Tatlı Hayat
2002 Aslı ile Kerem
Dadı Gazeteci Konuk oyuncu
2005 Belalı Baldız Demir
Aşk Oyunu Hakan
2006-2008 Köprü Tekin
2007 Kabuslar Evi: Çarşamba Karısı Erdal TV filmi
2010 Kılıç Günü Mustafa Kiziroğlu
2011-2012 Sakarya Fırat Kerküklü Süleyman
2012-2015 Karadayı Turgut Akın
2014 Reaksiyon Gürkan
2015-2016 Yeter Yekta Harmanlı Başrol oyuncusu
2016 Saruhan Kadı TV filmi, başrol oyuncusu
2018 Alija Aliya İzzetbegoviç Başrol oyuncusu
2019 Nöbet Binbaşı Barış Kalender
Sevgili Geçmiş Tekin Malik Konuk oyuncu
2020 Kuruluş Osman Balgay
2020-2021 Kefaret Ahmet Çınarlı Başrol oyuncusu
2021-2022 Alparslan: Büyük Selçuklu Emir Bozan (Tuğrul Bozan)
2022 Hakim Azem Demirkıran Başrol oyuncusu
2022, 2023 Yargı Turgut Ali Konuk oyuncu
İnternet dizi ve filmleri
Yıl Yapım Rol Notlar
2018 Hakan: Muhafız Kemal Erman Netflix dizisi
2023 İyi Adamın 10 Günü Arif Netflix filmi
Yakında #adaleTT Selim TRT Dijital dizisi

BENZER YAZILAR

CBZ

.cbz dosyası nedir? .cbz uzantılı bir dosya, bir çizgi roman sayfalarını temsil eden bir görüntü koleksiyonu olan bir çizgi roman ZIP arşiv dosyasıdır. CBZ, sıkıştırılmamış diğer e-kitap...

FLIF

FLIF dosyası nedir? FLIF (Free Lossless Image Format), dosyaları için .flif uzantısını kullanan kayıpsız bir görüntü formatıdır. FLIF, sıkıştırma oranı açısından PNG, kayıpsız WebP, kayıpsız BPG ve...

Firefox 110 Artık İndirilebilir

Mozilla, tarayıcı için pek çok iyileştirme ve yeni özellik içeren bir başka büyük güncelleme olan Firefox 110'u piyasaya sürdü. Ana vurgulardan biri, artık Windows'ta varsayılan...
- Advertisment -

POPÜLER YAZILAR

Pixel Saatinizi Her Ne pahasına olursa olsun Koruyun, Çünkü Google Onu Sizin Yerinize Tamir Etmeyecektir

Google, Pixel Watch'unuzun ekranı kırılırsa tamir edilemeyeceğini doğruladı. Bunun nedeni, şirketin resmi olarak saatin yedek ekranlarını satmaması ve şu anda işleri onarmak için üçüncü...

Galaxy S24 Ultra, Samsung’un Cihazdan Çıkardığı İddiasıyla 10x Optik Yakınlaştırmanın Sonunu İşaretleyebilir

Galaxy S24 Ultra rahatlıkla gelecek yılın en iyi akıllı telefonlarından biri olacak ve bu kesin. Samsung'un her yıl cihazlarıyla sayı yapma alışkanlığı var. Bu yıl,...

iPhone 15 Ön Siparişleri Artık 799 Dolardan Başlayarak 1.599 Dolara Kadar Başlıyor

Apple, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde değil, dünya çapında 40'tan fazla ülkede dört iPhone 15 modelinin tamamı için resmi olarak ön sipariş almaya başladı. Bilmeyenler için,...

Intel 14. Nesil Core i9-14900K, Core i7-14700K, Core i5-14600K CPU’lar Kanadalı Perakendeci Tarafından Listelendi, Maliyeti Yalnızca 13. Nesle Göre %3 Daha Yüksek

Kanadalı Perakendeci, PC-Kanada Intel'in 14. Nesil Core i9-14900K, Core i7-14700K ve Core i5-14600K CPU'larını ön fiyatlarla listeledi. Kanadalı Perakendeci Tarafından Listelenen Intel 14. Nesil CPU'lar:...