Mobil

İPhone 14’e Yükseltmeden Önce iPhone’u Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Çıktığında iPhone 14’e yükseltmeyi mi planlıyorsunuz? Mevcut iPhone’unuzu satmadan önce fabrika ayarlarına nasıl düzgün şekilde sıfırlayabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

İPhone 14’e Yükseltiyorsanız, Mevcut iPhone’unuzu Satmadan veya Vermeden Önce Fabrika Ayarlarına Doğru Şekilde Sıfırlamanız Önemlidir

iPhone 14 etkinliği ve heyecan seviyeleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde.

Ancak, yükseltmeye devam etmeden önce, zaten yanınızda olan iPhone’a uygun şekilde bakmanız gerekir.

Bu, herhangi bir sorun yaşamadan yeni bir ev bulması için tamamen fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerektiği anlamına gelir.

Bunu adım adım bir süreç haline getireceğiz ve son adıma ulaşmadan önce her adım çok önemli.

Ayrıca, neler yaşayacağınızı bilmeniz için herhangi bir şey denemeden önce her şeyi okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Her Şeyi Yedekle

Size uygun olduğunu düşündüğünüz rotayı seçin. Tonlarca iCloud saklama alanınız varsa, oradaki her şeyi yedekleyin, yoksa iTunes veya Finder’ı seçin.

Bunu gerçekten yeterince vurgulayamıyoruz. Ne olursa olsun her şeyin yedeğini alın. Bu adımı kaçırırsanız verileriniz sonsuza kadar kaybolur.

iMessage ve FaceTime’ı Kapatın

iPhone’unuzda Ayarlar > Mesajlar’a gidin ve üst kısımdaki iMessage geçiş anahtarını kapatın.

FaceTime için Ayarlar > FaceTime’a gidin ve özelliği kapatın.

Lütfen bu anahtarların kapalı olduğundan emin olun.

Gerekirse, iki kez alın.

Bul’u Kapat

Bu adım son derece önemlidir. Find My kapatıldığında, iPhone’unuzu teslim ettiğiniz kişi korkunç Aktivasyon Kilidi ile yüzleşmeyecektir.

Bul’u kapatmak için Ayarlar uygulamasını başlatın, ardından üstteki Apple Kimliğine ve ardından Bul’a dokunun. Şimdi üstteki iPhone’umu Bul üzerine dokunun ve buradan iPhone’umu Bul anahtarını kapatın. Apple Kimliği parolanızı girmeniz istenecektir. Elinizde yoksa, bazı şeyleri çözmeniz gerekir, aksi takdirde iPhone’unuz Apple Kimliğinize kilitli kalır ve bunun hiçbir yolu yoktur.

iPhone’u Fabrika Ayarlarına Sıfırla

Bu, yapılacak en kolay ama en bariz şeydir. Ayarlar uygulamasını başlatmanız, Genel > iPhone’u Aktar veya Sıfırla > Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’e gidin ve ardından Devam’a dokunun. Cihaz şifrenizi girmeniz istenecektir.

Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra, iPhone’unuzu başka birine teslim edebilir veya satmayı planlıyorsanız kutuya koyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu