Mobil

iPhone 14 ve 14 Plus Mükemmel Pil Ömrü, Daha İyi Dayanıklılık, Daha Büyük Ekran ve Daha Fazlası ile Resmi Olsun

Apple bugün, bugünkü etkinliğin bir parçası olarak iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ı duyurdu. Telefonlar, gece yarısı, yıldız ışığı, mavi, mor ve kırmızı ile başlayan yeni bir renk serisiyle geliyor.

Buradaki en büyük değişiklik, iPhone 14 Plus’ın Pro Max ile aynı olan 6,7 inçlik geniş ekran boyutuyla gelmesi ve temel modelin 6,1 inçlik bir ekran sunması.

6.7 inçlik model, önceki Pro Max varyantı ile aynı boyutta olacak. Pro özelliklerini alamasanız da, daha uygun fiyata daha büyük bir iPhone alıyorsunuz.

Uyumlu ekran boyutuna ek olarak, iPhone 14 Plus ayrıca daha uzun bir pil ömrü sunacak, Apple ayrıca iPhone 14 serisinin bir iPhone’da şimdiye kadarki en iyi pil ömrünü sunacağını söyledi.

Hem iPhone 14 hem de 14 Plus, A15 yongası tarafından desteklenmektedir, bu daha önce iPhone 13 Pro’da bulunan altı çekirdekli bir modeldir.

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, yeni bir çift kamera sistemine sahiptir. Ana kamera artık daha fazla ışık almak ve daha fazla ayrıntı ve daha az gürültü ile daha iyi görüntüler üretmek için daha büyük bir sensör sunuyor. Ön tarafta, ilk kez daha iyi düşük ışık performansı ve otomatik odaklama elde ediyorsunuz.

Apple ayrıca görüntü işleme hattını da yükseltiyor ve şimdi Deep Fusion algoritmalarını boru hattında daha önce uygulayacak. Apple buna ‘Photonic Engine’ adını veriyor ve düşük ışık koşullarında 2 kata kadar iyileştirme sağlıyor.

iPhone 15, 9 Eylül Cuma günü ön siparişe çıkacak ve 16 Eylül’den itibaren tüm dünyada satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu