Mobil

2023 MacBook Pro – Sizi Yükseltme Yapmaya Zorlayacak 5 Değişiklik

2021 modelleriyle aynı tasarıma bağlı kalmasına rağmen, yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro kullanılabilir olduklarında onları almaya teşvik edebilecek birçok yükseltmeye sahip olun. Burada beş tanesini ve 2023 kadrosu hakkındaki fikrinizi nasıl değiştireceklerini tartışacağız.

Daha uzun pil ömrü

M2 Pro ve M2 Maks TSMC’nin eski 5nm mimarisinde toplu olarak üretildi ve o zaman bile Apple, her iki modelde de pil ömrünü artırmanın bir yolunu buldu. İncelemecilerden gördüğümüz kadarıyla, Apple Silicon’a sahip MacBook’lar bir Windows dizüstü bilgisayara kıyasla aynı görevi yaparken daha uzun süre dayanıyor ve bu da onu en büyük satış noktalarından biri yapıyor.

2023 MacBook Pro modelleri de farklı değil, Apple yeni makinelerinin dayanabileceğini iddia ediyor tek bir şarjla 22 saate kadar. Tabii ki, kilometreniz şu anda ne yaptığınıza bağlı olarak önemli ölçüde değişecektir, ancak rekabette önemli bir farkla geride kalmalıdır.

Apple’a göre, şirketin 2023 MacBook Pro’sunun tek bir şarjla ne kadar dayanacağı burada.

Temel modeller için bile arttırılmış CPU ve GPU çekirdekleri

Apple, M2 Pro ve M2 Max’in temel sürümlerinde bile hem CPU hem de GPU çekirdek sayısını artırdığı için söylentilerin doğru olduğu ortaya çıktı. M2 Pro ile artık 10 çekirdekli bir CPU (altı performans ve dört güç verimliliği çekirdeği) ve M1 Max’in temel sürümünde çalışan aynı sayıda çekirdek olan 16 çekirdekli bir GPU elde edersiniz. 12 çekirdekli CPU ve 19 çekirdekli GPU sunan biraz yükseltilmiş M2 Pro sürümünü seçerseniz, bilgi işlem performansında M1 Max’i geride bırakır ve bu önemli bir adımdır.

M2 Max’e gelince, 12 çekirdekli CPU (sekiz performans ve dört güç verimliliği çekirdeği) ve 30 çekirdekli GPU ile başlar ve 38 çekirdeğe kadar GPU ile yapılandırılabilir. M1 Max ile 10 çekirdekli CPU ve 32 çekirdekli GPU ile sınırlıydınız. Bu yapılandırmalardan yararlanan uygulamaları kullanırken birden çok çekirdeğin avantajını bilen herkes bu modellerden birine yükseltme yapmak zorundadır.

Apple’ın TSMC’nin ikinci nesil 5nm işlemiyle yapılmış M2 Pro ve M2 Max yonga setleri

Herhangi bir MacBook için bir ilk olan Wi-Fi 6E desteği

Wi-Fi 7’nin bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi beklenirken, Apple en yeni standardı yakalamak için tatlı zamanını ayırmasıyla biliniyor, ancak sonunda yeni 2023’te Wi-Fi 6E’ye (802.11ax olarak da bilinir) yöneldi. Macbook Pro modelleri. 2021 sürümleri, kullanıcıların çoğu için bol olabilecek Wi-Fi 6’yı destekler, ancak Wi-Fi 6E’nin üçüncü bir frekans olan 6GHz’de çalıştığını ve şu anda bunu yapan tek standart olduğunu unutmayın.

Wi-Fi 6 şu anda 2,4 GHz ve 5 GHz ile sınırlıdır ve üçüncü 6 GHz spektrumunda çalışan Wi-Fi 6E’nin ek avantajı, bağlantıya müdahale eden daha az cihaz olacağı anlamına gelir ve bu da yeni cihazlar için daha güvenilir bir kablosuz alım sağlar. Macbook Pro modelleri. Wi-Fi 6E ayrıca Wi-Fi 6’ya kıyasla daha yüksek hızlar sunar, ancak 6 GHz’de çalışmak aynı zamanda menzilinizin sınırlı olacağı anlamına gelir, bu yüzden bunu aklınızda bulundurun.

İşte Wi-Fi 6E standardının faydaları

Geliştirilmiş HDMI standardı

Apple, 2021 MacBook Pro modellerinde HDMI 2.0’dan 2023 sürümlerinde HDMI 2.1. Bu, yükseltme yapmak isteyen birçok kişi için, özellikle de yeni 14 inç veya 16 inç MacBook Pro ile ekran alanlarını genişletmek için başka bir ekranı olmayanlar için pek bir şey ifade etmese de, elde edeceğiniz şey şu. HDMI 2.1, 60 Hz’e kadar yenileme hızında 8K monitörleri veya 240 Hz’de 4K monitörü destekleyebilir. Bu da yeterli değilse, 2023 MacBook Pro, Thunderbolt 4 bağlantı noktaları aracılığıyla birden fazla yüksek çözünürlüklü ekrana da bağlanabilir, böylece dolaşılacak çok sayıda bağlantı bant genişliği vardır.

İşte yeni 14 inç 2023 MacBook Pro ile alacağınız bağlantı noktaları

Önceki modellere göre fiyatlandırmada değişiklik yok

Apple’ın 2023 MacBook Pro’ya dahil ettiği yükseltmelerle, şirketin bu değişiklikleri deneyimlemek için müşterilerinden biraz daha fazla ücret alacağını varsaymak güvenli olurdu. Neyse ki sizin için fiyatlandırma 1999,99 ABD dolarından başlıyor. 14 inç model için ve 16 inç MacBook Pro için 2.499,99 dolara kadar çıkıyor. Kısacası, Apple’ın fiyatlandırma stratejisi, 2021 modellerinin lansman fiyatı karşılaştırıldığında, bunlar hala oldukça pahalı olsa da değişmeden kaldı.

Bu yükseltmelere baktığınızda, gönderildikleri zaman bunlardan birini almak istediğinizi varsayarsak, hangisinin sizin için en fazla etkiyi yaratacağına inanıyorsunuz? Okurlarımız için bir anket yaptık, siz de katılın ve bize bildirin. Yeni 2023 MacBook Pro modellerine geçiş yapmakla ilgilenenler için alt kısımda da bağlantılar ekledik, ancak hem 14 inç hem de 16 inç sürümlerin 24 Ocak’tan itibaren müşterilere gönderilmeye başlayacağını unutmayın.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu